Perisoare de pui in sos tomat
PrinteazaPerisoare de pui in sos tomat din: pipet de pui, paine, lapte, pătrunjel, marar, oua, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, suc de roşii, apa, foi de dafin, busuioc proaspăt (facultativ).
- 1 piept de pui (400 g)
- 2 felii de pâine
- 2 linguri de lapte
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mărar tocat
- 2 ouă
- 2 cepe mici
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline pentru gătit
- 400 ml suc de roşii
- 200 ml apă
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă de sare
- busuioc proaspăt (facultativ)
Mod de preparare:
Se toacă la robot pieptul de pui cu verdeaţa, ouăle crude, pâinea înmuiată în lapte, o ceapă, sarea, piperul şi usturoiul.
Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă o ceapă mică tocată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă.
Se toarnă sucul de roşii şi apa, sare, piper şi zahărul peste ceapă. Se adaugă foile de dafin, se acoperă şi se lasă să fiarbă încet 30-40 de minute.
In timpul ăsta se formează perişoare din carnea tocată, care se pun în apa fiartă. Se lasă să fiarbă cam 15-20 de minute.
Se pune sosul într-un castron şi se aşază perişoarele cu grijă, ca să rămână albe. Se presară frunze de busuioc proaspăt.
Perisoare de pui in sos tomat
Pofta buna!