Perisoare de vacuta in sos de ciuperci

Printeaza

Perisoare de vacuta in sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Perisoare de vacuta in sos de ciuperci

  • 1 kg carne de vită
  • 600 g ciuperci proaspete
  • 250 g pâine mai veche de-o zi
  • 2 ouă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri bulion
  • 250 ml smântână
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se dă carnea prin maşina de tocat; se adaugă pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, verdeaţa tocată şi ouăle bătute. Se frământă cu sare şi piper.

Cu mâinile umede se formează perişoare rotunde, care se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se dă tava la cuptorul încălzit la foc potrivit, cca 30 min. Din 10 în 10 min. se adaugă în tavă puţină apă.

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie felii subţiri. Se călesc în ulei amestecând continuu; se adaugă făina şi bulionul dizolvate în apă rece şi se mai fierbe sosul la foc mic până se îngroaşă.

Se adaugă perişoarele în sos şi se lasă să mai fiarbă 5-10 min.

Se servesc calde, cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.