Perisoare de vita cu smantana

Printeaza

Perisoare de vita cu smantana din: carne de vita, paine, ceapa, verdeata, sare, cimbru, orez, ou, smantana, marar, faina, unt.

Ingrediente:Perisoare de vita cu smantana

  • 1/2 kg carne de vită (sau amestec cu came de pasăre) tocată
  • 1 felie de pâine
  • 1 ceapă
  • verdeaţa tocată
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceaşcă mică de orez
  • 1 ou
  • 1 cană cu smântână
  • 2 linguri cu mărar tocat
  • 1 linguriţă cu faină
  • 2 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Strângeţi carnea tocată, pâinea întnuiată în apă şi fărâmiţată, ceapa tocată, orezul ales şi spălat, verdeaţa tocată, oul şi condimentele într-un castron adânc. Frământaţi amestecul cu mâna 2-3 min apoi lăsaţi să se amestece aromele cu vasul pus în frigider.

Puneţi să fiarbă 1 l de apă într-o cratiţă cu gura largă şi, când dă în clocot, faceţi focul mic. Modelaţi din amestecul de came perişoare mici cu mâna umezită. Lăsaţi perişoarele pe rând în apa fierbinte, urmăriţi să nu se desfacă şi fierbeţi-le la foc mic 20 min.

Faceţi un sos din: unt înmuiat (folosiţi un vas mic), făină sare şi smântână pusă în 2-3 reprize.

Fierbeţi sosul 10-15 min, adăugaţi mărarul tocat. Treceţi perişoarele în sos, stingeţi focul.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă sau cu mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.