Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir

Printeaza

Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, ciuperci uscate, supa de vitel, chifla, fileuri de ansoa, capere, carne de vitel, mustar, ou, piper, usturoi, ghimbir, smantana, capere, scortisoara, coaja de lamaie verde, pastaie de vanilie, amidon, unt, sare si lamaie.

Ingrediente:Perisoare_de_vitel_in_sos_de_lamaie_cu_ghimbir,

  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 4 cuisoare
  • 15 g ciuperci uscate asortate
  • 1 l supa de vitel
  • 1 chifla mai veche
  • 2 fileuri de ansoa
  • 1 lingura capere (de la borcan)
  • 500 g carne de vitel tocata
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ou
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1,5 cm ghimbir
  • 100 g smantana
  • 1 lingura capsule de cardamom
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • 1 lingurita coaja de lamaie verde rasa
  • 1 pastaie de vanilie (taiata in doua, apoi bucatele)
  • 2 lingurite amidon
  • 30 g unt rece
  • sare
  • 1 lamaie (feliata)

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se încălzeşte în supă cu foaie de dafin, cuişoare, ciu­perci; se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. Se înmoaie chifla. Se toacă fileurile de anşoa şi caperele şi se amestecă împreună cu carnea tocată, muştarul, oul şi chifla stoarsă; se frământă, se sărează şi se piperează.

Se modelează perişoare care se lasă să fiarbă în supă 15 min. Se strecoară 500 ml supă, iar perişoarele se păstrează la cald în restul de supă. Se taie felii usturoiul, ghimbirul şi se dau în clocot în supa pasată, cu smântână, cardamom, scorţişoară, coajă de lămâie verde şi vanilie; se lasă să fiarbă la foc moale cca 4 min.

Se adaugă amidon, se dă în clocot, se pasează şi se adaugă unt. Se mixează, se sărează şi se piperează.

Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir

Perisoare_de_vitel_in_sos_de_lamaie_cu_ghimbir,

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.