Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf
PrinteazaO reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu, sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon.
- 600 g carne de vită
- 1 ou
- 1/2 ceapă
- 1 pahar de vin roşu
- sare
- piper
- 2 felii de franzelă
- 120g făină
- 160g ulei
- 1 legătură de tarhon
- 2 linguri de bulion pastă
- puţin zahăr
- 200 g smantană
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina dc tocat cu ceapa tocată sotată şi franzela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu 1 ou crud, sare şi piper.
Se formează perişoarele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Separat se face un sos din 1/2 lingură făină şi se stinge cu puţină supă sau apă şi bulion, apoi se adaugă vinul, sare şi piper.
Se fierbe împreună cu perişoarele, tarhonul tocat şi puţin zahăr, circa 15 minute.
Se pot servi cu smantană. Perişoarele se pot prepara cu 300 g carne de vită şi 300 g carne de porc. Garnitură se poate serviun pilaf simplu.
Pofta buna!