Perisoare in sos de rosii
PrinteazaPerisoare in sos de rosii din: rosii, telina, zahar, piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare.
- 500 g roşii pasate
- frunze de ţelină
- zahăr
Pentru perişoare:
- 1 piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 ceşcuţă cu orez fiert
- 1 ou
- 2-3 felii de pâine
- 1 ceşcuţă cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Amestec-o apoi cu orezul fiert, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle şi un praf de sare.
Cu palmele umede, modelează perişoare şi fierbe-le în apă cu sare. Rumeneşte faina în ulei, după care stinge cu roşii pasate.
Potriveşte gustul de sare şi zahăr după gust. Adaugă frunzele de ţelină tocate fin şi mai lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul.
Serveşte perişoarele în sosul de roşii.
Perisoare in sos de rosii
Pofta buna!