Perişoare în sos de roşii
PrinteazaO reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine, oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper.
- 500 g piept de pui
- 2 felii de pâine
- 2 ouă
- 3 cepe
- 1 lingură cu orez
- 1 ardei gras
- 500 g roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă carnea prin maşina de tocat, împreună cu o ceapă şi pâinea înmuiată şi stoarsă. Adaugă ouăle, verdeaţa tocată, orezul, făina şi un praf de sare şi de piper. Din această compoziţie, modelează perişoare mititele şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare.
Separat, căleşte restul de ceapa tocată mărunt până devine sticloasă. Adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe. Stinge apoi roşiile opărite, decojite şi pasate cu furculiţa. După ce a dat în câteva clocote, adaugă perişoarele bine scurse. Potriveşte de sare şi piper sosul şi lasă pe foc aproximativ 30 de minute.
Serveşte fierbinte, alături de fasole verde fideluţă şi puţin parmezan ras.
Perişoare în sos de roşii
Pofta buna!