Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla
PrinteazaPerişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare, piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado, tortilla si ulei.
Ingrediente:
- 1 conserva boabe de porumb (285 g)
- 100 g ardei copti (de la borcan)
- 80 g ciuperci Champignon feliate (conserva)
- 2 linguri suc de limeta
- 2 lingurite sos picant Samba Oelek
- sare
- piper
- 700 ml supa
- 1 catel de usturoi
- 250 g carne de vita tocata
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 1 avocado
- 1 lipie sau tortilla
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
lasă să se scurgă porumbul, ardeiul copt şi ciupercile. Se taie cubuleţe ardeii copţi.
adaugă toate în supa care clocoteşte, împreună cu 1 lingură de suc de limetă, 1 linguriţă Sambal Oelek, sare şi piper; se lasă să fiarbă la foc mic 3-4 min.
curăţă şi se toacă usturoiul şi se frământă cu ou, carne, 1 linguriţă Sambal Oelek, pesmet, sare şi piper. Cu mâinile umede, se formează biluţe şi se fierb în supa fierbinte 5-6 min. Fructele de avocado se taie în două pe lung; se îndepărtează sâmburele.
taie cuburi pulpa de avocado, se stropeşte cu suc de limetă şi se adaugă în supă.
taie lipia sau tortilla în fâşii şi se prăjesc într-o tigaie de teflon, în ulei încins, 2-3 min., amestecând. Supa se serveşte cu fâşii de tortilla.
Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla
Pofta buna!