Perişoare cu mei şi piept de pasăre
PrinteazaPerişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt.
Ingrediente:
- 250 g file de piept de pasare
- 50 g mei decorticat
- 1 ou proaspat
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 morcov mic
- 2 fire ceapa verde
- sare
- piper
- 200 g iaurt natural degresat
Mod de preparare:
Speli meiul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece cât să-l acopere, cât timp pregăteşti compoziţia.
Cureţi şi speli morcovul şi ceapa. Dai morcovul pe răzătoarea fină. Tai mărunt ceapa şi pătrunjelul.
Amesteci într-un castron carnea tocată, morcovul, firele de pătrunjel, oul, meiul, sare şi piper după gust.
In apă clocotită uşor sărată, pui la fiert perişoare de dimensiunea unei nuci. Nu le modelezi mai mari, deoarece meiul se umflă.
Le fierbi la foc mic, timp de 15 minute. Le scoţi cu o paletă, le scurgi şi le serveşti copilului cu iaurt şi salată verde alături.
Perişoare cu mei şi piept de pasăre
Pofta buna!