Perisoare de porc cu ghimbir si orez
PrinteazaPerisoare de porc cu ghimbir si orez din: carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă), vin, orez, ceapă verde chinezească, amidon, rădăcină de ghimbir, ou, ulei de susan, sare, piper, glutanat de sodiu.
- 250 g carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă)
- 1 lingură vin
- 250 g orez
- 1 lingură ceapă verde chinezească, tocată
- 1 lingură amidon diluat în 2 linguri apă
- 1 lingură rădăcină de ghimbir, tocat
- 1 ou
- 1 lingură ulei de susan
- 1/3 linguriţă de sare
- puţin piper
- 1/3 linguriţă glutanat de sodiu
Mod de preparare:
Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă, timp de trei ore, până când se îmbibă bine. Se scurge bine şi se întinde omogen pe o masă.
Se pune carnea de porc într-o oală mică, se adaugă amidonul şi oul proaspăt.
Se adaugă toate celelalte: sosul de soia, sarea, glutanatul de sodiu, vinul, ghimbirul, ceapa verde, uleiul de susan şi piperul.
Se amestecă până când devine lipicios. Din acest conţinut se alcătuiesc perişoare de doi centimetri în diametru.
Se dau perişoarele prin orez. Se aranjează pe un platou şi se acoperă.
Se plasează acest platou sub abur la flacără mare, pentru aproximativ douăzeci de minute. Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!
Foarte bune perisoarele