Perisoare de pui cu mazare
PrinteazaPerisoare de pui cu mazare din: carne de pui, marar, ceapa, paine, morcovi, amidon, mazare, zahar, bulion, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 400 g carne de pui sau curcan tocată
- 1 legătură mărar
- 4 fire ceapă verde
- 3 felii subţiri de pâine
- 4 morcovi noi
- 1 linguriţă amidon alimentar
- 1 ceapă uscată medie
- 1 lingură sos Worcestershire
- 400 g boabe de mazăre
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare Perisoare de pui cu mazare:
Scoateţi miezul feliilor de pâine, înmuiaţi-l cu apă, stoarceţi-l bine şi zdrobiţi-l cu furculiţa. Amestecaţi carnea cu mărarul, ceapa verde tocată foarte mărunt, 1 morcov ras fin, miezul de pâine, sosul Worcestershire, sare şi piper.
Formaţi cu palmele bile mici, cât o nucă, prăjiţi-le în ulei încins la foc mediu, fără să le rumeniţi prea tare. Scoateţi-le pe un prosop de hârtie.
Tocaţi foarte mărunt ceapa uscată. Incingeţi într-o crăticioară 2 linguri de ulei, la foc cât mai mic, căliţi 10 min ceapa tocată şi morcovii tăiaţi bucăţi, amestecând mereu, până se înmoaie bine ceapa.
Când s-a înmuiat, presăraţi zahărul, amestecaţi continuu, până începe să capete culoare, apoi turnaţi 1 ceaşcă apă fierbinte.
Amestecaţi să se dizolve zahărul, transferaţi într-o cratiţă mai mare, adăugaţi mazărea şi perişoarele, completaţi cu apă fierbinte doar atât cât e necesar să cuprindă conţinutul cratiţei.
Săraţi şi lăsaţi să fiarbă 8-10 minute, până se pătrunde mazărea.
Desfaceţi amidonul cu 2-3 linguri de apă rece, amestecaţi cu bulionul, turnaţi în cratiţă şi amestecaţi bine. Gustaţi şi adăugaţi sare şi zahăr după gust.
Lăsaţi să clocotească 20-30 secunde, apoi luaţi de pe foc. Puteţi adăuga mărar când serviţi.
Pofta buna!