Perisoare cu smantana si marar
PrinteazaPerisoare cu smantana si marar din: carne de vitel, carne de porc, miez de paine, ceapa, lapte, marar, sare, piper, faina, smantana, unt, ciuperci.
Ingrediente:
- 500 g carne slabă viţel
- 500 g carne slabă porc
- 300 g miez pâine albă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- mărar (3 legături)
- sare
- piper
- faină
- 800 ml smântână
- 100 g unt
- 2 linguri praf de ciuperci uscate
Mod de pereparare:
Perisoare cu smantana si marar: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge, se stoarce ceapa se toacă foarte mărunt, se înmoaie în unt, la foc mic. Se bat ouăle,mărarul se toacă mărunt tare se amestecă carnea tocată cu pâinea, ceapa, ouăle, o treime din mărar, sare, piper.
Se amestecă faina şi o altă treime din mărar într-o farfurie.
Se tăvălesc prin faină perişoare .
Se prăjesc perişoarele în unt până se rumenesc uşor şi se-ntăresc.Se freacă smântână cu două linguri de faină, mărar şi praful de ciuperci .
Scurse de grăsime, se potrivesc ca nişte ouă într-un cuibar într-un vas, o cratiţă, o oală largă şi joasă de lut sau un vas de iena se acoperă cu smântână.
Se pune oala acoperită în cuptor, să fiarbă molcom la foc mic până când scade mai mult de jumătate.
Pofta buna!