Perişoare cu sos de capere

Printeaza

O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie.

Ingrediente:Perişoare cu sos de capere

  • 60 g de paine alba mai veche
  • 2 cepe
  • 4 sardele
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 ou
  • 500 g de amestec de carne tocata
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 30 g faina
  • 350 ml supa
  • 150 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 30 g capere
  • putin suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în apă. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie şi tocaţi-l. Incingeţi 20 g de unt şi căliţi în el ceapa. După ce se răceşte, frământaţi-o împreună cu peştele, coaja de lămâie, pâinea stoarsă, oul, carnea tocată şi mirodeniile.

Formaţi perişoare şi fierbeţi-le în apă cu sare cca. 7 minute. Topiţi şi restul de unt; apoi căliţi puţin făina. Stingeţi cu supa şi cu smântână. Fierbeţi sosul cca. 5 minute, amestecând continuu.

Luaţi vasul de pe foc, bateţi gălbenuşul şi adăugaţi-l în sos. Puneţi şi caperele şi condimentaţi cu sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi perişoarele în sos. Pentru garnitură se potrivesc cartofii.

Perişoare cu sos de capere

Perişoare cu sos de capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.