Perişoare cu sos de capere
PrinteazaO reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie.
- 60 g de paine alba mai veche
- 2 cepe
- 4 sardele
- 45 g unt
- 1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie
- 1 ou
- 500 g de amestec de carne tocata
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 30 g faina
- 350 ml supa
- 150 ml smantana
- 1 galbenus
- 30 g capere
- putin suc de lamaie
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în apă. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un prosop de bucătărie şi tocaţi-l. Incingeţi 20 g de unt şi căliţi în el ceapa. După ce se răceşte, frământaţi-o împreună cu peştele, coaja de lămâie, pâinea stoarsă, oul, carnea tocată şi mirodeniile.
Formaţi perişoare şi fierbeţi-le în apă cu sare cca. 7 minute. Topiţi şi restul de unt; apoi căliţi puţin făina. Stingeţi cu supa şi cu smântână. Fierbeţi sosul cca. 5 minute, amestecând continuu.
Luaţi vasul de pe foc, bateţi gălbenuşul şi adăugaţi-l în sos. Puneţi şi caperele şi condimentaţi cu sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi perişoarele în sos. Pentru garnitură se potrivesc cartofii.
Perişoare cu sos de capere
Pofta buna!