Perisoare cu sos de castraveti murati

Printeaza

Perisoare cu sos de castraveti murati din: piept de pui, orez, ceapa, ulei, apa rece, ou, faina, piper, marar, patrunjel, castraveti murati, suc de rosii, faina, ulei, ceapa, smantana, marar, boia, usturoi.

Ingrediente:

  • 250 g piept de pui
  • 50 g orez
  • 50 g ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 25 g faina
  • putin piper
  • 1 lingura de marar tocat
  • patrunjel
  • sare

pentru sos:

  • 250 g castraveti murati
  • 50 ml suc de rosii
  • 25 g faina
  • 50 ml ulei
  • 50 g ceapa
  • 3/4 apa
  • 100 ml smantana
  • marar
  • boia
  • 2 catei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Toci carnea împreună cu ceapa tăiată mărunt şi călită un minut cu cele 3 linguri de ulei.

La tocătură adaugi orezul, spălat şi scurs, făina, oul întreg, 2 linguri de apă, piperul, mărarul, pătrunjelul şi sare după gust.

Amesteci toate foarte bine, până obţii o pastă.

Pregăteşti sosul: Intr-o cratiţă înfierbânţi uleiul cu ceapa rasă, un minut, adaugi un vârf de linguriţă de boia şi stingi imediat cu apă.

Când clocoteşte apa, pui perişoarele şi castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în beţişoare sau daţi pe râzătoare şi scurşi bine. Laşi să fiarbă 40-50 de minute.

Când toate sunt fierte, freci făina cu sucul de roşii, pe care o amesteci apoi cu sosul şi laşi să fiarbă în câteva clocote, ca să se lege.

Completezi lichidul, dacă a scăzut, pentru ca sosul să cuprindă bine perişoarele şi castraveţii, lei cratiţa de pe foc şi sărezi mâncarea, după gust.

Dacă mai este nevoie, acreşti cu câteva picături de zeamă de lămâie sau, dacă este prea acră, pui o linguriţă de zahăr.

Adaugi mărarul şi usturoiul tăiat mărunt (facultativ). Poţi servi mâncarea simplă sau cu piure de cartofi.

Serveşti alături de smântână, adusă la masă.

 

Perisoare cu sos de castraveti murati

Perisoare_cu_sos_de_castraveti_murati

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.