Perisoare de curcan cu sos din: piept de curcan, ceapa, orez, patrunjel, ou, sare, piper, rosii, usturoi, bulion, chimen, patrunjel. Ingrediente: Pentru perisoare: 500 g piept de curcan tocat 1 ceapă 2 linguri cu orez 1/2 legătură de pătrunjel 1 ou sare piper Pentru sos: 1 conservă cu roşii decojite 1 ceapă 2 linguri cu […]
Perisoare cu sos si masline
PrinteazaPerisoare cu sos si masline din: carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de pui sau vițel
- 250 ml supă de legume
- 250 ml lapte
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- 1 ou
- 2 felii de franzelă veche de o zi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă mică
- sare
- piper alb măcinat
pentru sos:
- 150 g smântână pentru gătit
- 100 g brânză topită
Mod de preparare:
Înmoi pâinea în puțină apă sau în lapte. Cureți ceapa și o tai mărunt.
O amesteci împreună cu franzela scursă, oul bătut,pătrunjelul fin tocat, carnea, sare și piper după gust.
Modelezi 18-20 de perișoare în mijlocul cărora pui câte o măslină.
Încălzești supa de legume diluată cu puțin lapte și pui la fiert perișoarele, la foc mic, pentru 10 minute.
Sunt gata când se ridică la suprafață. Stingi focul, pui capacul și mai lași astfel perișoarele pentru 5 minute.
Fierbi 2-3 minute smântâna împreună cu 100 ml supă în care au fiert perișoarele.
Iei vasul de pe foc și adaugi brânza topită, apoi amesteci până se topește și sosul devine omogen.
Sărezi și condimentezi sosul după gust și îl servești împreună cu perișoarele.
Pofta buna!
poate iti place si:
Perisoare de curcan cu sos
Perisoare de vita cu sos de ciuperci
Perisoare de vita cu sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 600 g ciuperci proaspete 250 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 250 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: […]
Pofta buna!