Perisoare cu sos olandez

Printeaza

Perisoare cu sos olandesz din: carne de vita, orez, ulei, oua , sare, zeama de lamaie, unt.

Ingrediente perişoare :

  • 500 g carne vită
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri ulei
  • 2 al­buşuri
  • sare

Ingrediente sos:

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri apă
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Perisoare cu sos olandez: Cureţi carnea de pieliţe şi de zgârciuri, o speli şi o dai de 3 ori prin maşina de tocat.

Cureţi orezul de impurităţi, îl speli şi îl fierbi numai pe jumătate.

Apoi, amesteci bine carnea tocată cu orezul, albuşul, uleiul şi sare după gust, până când amestecul devine o pastă omogenă, din care modelezi perişoare.

Le fierbi în apă, la foc moderat, apoi le scoţi cu o spumieră, le aşezi pe un platou şi torni deasupra sosul.

Pui într-o cratiţă gălbenuşurile, apa, zeama de lămâie şi sare după gust şi le baţi bine, cu telul sau cu mixe­rul, deasupra unei oale cu apă în clocot, până când amestecul se omogenizează perfect şi devine păstos.

Il iei de pe aburi şi îl amesteci bine cu untul.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.