Perisoare de vita cu sos de ciuperci din: carne de vita, ciuperci, paine, oua, verdeata, faina, bulion, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 600 g ciuperci proaspete 250 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 250 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: […]
Perisoare in sos de rosii cu telina
PrinteazaPerisoare in sos de rosii cu telina din: piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare, piper, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de ţelină.
Ingrediente pentru perişoare:
- 1 piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 ceşcuţă cu orez fiert
- 1 ou
- 2-3 felii de pâine
- 100 ml lapte
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos de roşii:
- 1 kg roşii
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu făină
- 1 linguriţă cu zahăr
- câteva frunze de ţelină
- sare
Mod de preparare:
Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Amestec-o apoi cu orezul fiert, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu un praf de sare şi piper.
Cu palmele umede, modelează perişoare şi fierbe-le în apă cu sare.
Intre timp, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi trece-le printr-o sită deasă.
Lasă pe foc să fiarbă cam 15 minute. Rumeneşte făina în ulei, după care stinge cu sucul de roşii fierbinte.
Potriveşte gustul de sare şi zahăr după gust.
Adaugă frunzele de ţelină tocate fin şi mai lasă pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul.
Serveşte perişoarele cu sosul de roşii.
Perisoare in sos de rosii cu telina
Pofta buna!
Perisoare de vita cu sos de ciuperci
Pofta buna!