Perişoare în sos tomat

Printeaza

Perisoare in sos tomat din: carne de miel, bulgur, albusuri, apa, usturoi, verdeata, sare, piper, rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin rosu, scortisoara si sare.

 

Ingrediente:

  • 300 g carne de miel
  • 150 g bulgur
  • 2 albuşuri
  • 500 ml apă
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • sare
  • piper

pentru sos: 

  • 1 kg roşii tocate
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline
  • căţel de usturoi
  • 150 g ceapă
  • 125 ml vin roşu sec
  • 125 ml apă
  • scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Inmoaie bulgurul în apă trei minute, scurge-l şi amestecă-l cu celelalte ingrediente pentru perişoare.

Lasă la frigider 30 de minute. Formează 18 perişoare şi dă din nou la rece o jumătate de oră.

Pentru sos, încălzeşte uleiul şi aureşte ceapa. Adaugă usturoiul tocat, vinul şi, după două minute, adaugă apa, roşiile tocate mărunt, sare şi scorţişoara.

După ce a dat într-un clocot, adaugă perişoarele, acoperă şi lasă la foc mic maximum 30 de minute. Serveşte cu orez simplu.

 

Perişoare în sos tomat

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Perisoare cu sos si masline

Perisoare cu sos si masline din: carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui sau vițel 250 ml supă de legume 250 ml lapte 100 g măsline verzi fără sâmburi 1 ou 2 felii de franzelă veche de o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.