Perisoare cu sos si masline din: carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui sau vițel 250 ml supă de legume 250 ml lapte 100 g măsline verzi fără sâmburi 1 ou 2 felii de franzelă veche de o […]
Perişoare în sos tomat
PrinteazaPerisoare in sos tomat din: carne de miel, bulgur, albusuri, apa, usturoi, verdeata, sare, piper, rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin rosu, scortisoara si sare.
- 300 g carne de miel
- 150 g bulgur
- 2 albuşuri
- 500 ml apă
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 kg roşii tocate
- 2 linguriţe cu ulei de măsline
- căţel de usturoi
- 150 g ceapă
- 125 ml vin roşu sec
- 125 ml apă
- scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Inmoaie bulgurul în apă trei minute, scurge-l şi amestecă-l cu celelalte ingrediente pentru perişoare.
Lasă la frigider 30 de minute. Formează 18 perişoare şi dă din nou la rece o jumătate de oră.
Pentru sos, încălzeşte uleiul şi aureşte ceapa. Adaugă usturoiul tocat, vinul şi, după două minute, adaugă apa, roşiile tocate mărunt, sare şi scorţişoara.
După ce a dat într-un clocot, adaugă perişoarele, acoperă şi lasă la foc mic maximum 30 de minute. Serveşte cu orez simplu.
Perişoare în sos tomat
Pofta buna!
poate iti place si:
Perisoare cu sos si masline
Pofta buna!