Perisoare cu sos

Printeaza

Perisoare cu sos din: carne, unt, faina, bere, dafin, morcov, piper, paine, lamaie, oua, ceapa, cartofi, patrunjel, zucchini, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată
  • 70 g unt
  • 40 g făină
  • 200 ml supă de oase
  • 100 ml bere
  • 1 foaie dafin
  • 1 mor­cov
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 2 felii pâine neagră
  • 2 felii lămâie
  • 2 ouă
  • piper
  • 1 ceapă roşie
  • 1 chi­flă
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde to­cat,
  • 350 g zucchini
  • 3 linguriţe amidon alimentar

 

Mod de preparare Perisoare cu sos:

Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă să se răcească, se detcojesc şi se zdrobesc. Se sărează, se amestecă bine cu 30 g de unt şi se păstrează la cald.

Untul rămas se încin­ge, se presară cu făină, se prepară un rântaş care se stinge cu supa de oase şi cu berea. Se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă feliile de păstârnac, feliile de lămâie, foaia de da­fini şi pâinea zdrobită.

Se condimentează cu sare şi piper, după care se fierbe 10 minute. Carnea tocată se omogenizează cu ouăle, chiflele, înmuiate în prealabil şi bine stoarse.

Cu ceapa tăiată mărunt, se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se modelează chifteluţe mici care se fierb în apă. După 10 minute se scot şi se păs­trează la cald.

Supa se strecoară, apoi se drege cu amidonul dizolvat în prealabil în apă rece. Zucchini se taie felii, se fierb câteva uninute, apoi se trag în unt, într-o tigaie.

La servire, lângă piureul de cartofi se pun feliile de zucchini, iar peste ele se distribuie perişoarele. Se stropesc apoi cu sosul preparat şi se presară cu pătrunjel verde, to­cat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.