Perisoare cu sos
PrinteazaPerisoare cu sos din: carne, unt, faina, bere, dafin, morcov, piper, paine, lamaie, oua, ceapa, cartofi, patrunjel, zucchini, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată
- 70 g unt
- 40 g făină
- 200 ml supă de oase
- 100 ml bere
- 1 foaie dafin
- 1 morcov
- 1 linguriţă piper boabe
- 2 felii pâine neagră
- 2 felii lămâie
- 2 ouă
- piper
- 1 ceapă roşie
- 1 chiflă
- 1 kg cartofi
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde tocat,
- 350 g zucchini
- 3 linguriţe amidon alimentar
Mod de preparare Perisoare cu sos:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă să se răcească, se detcojesc şi se zdrobesc. Se sărează, se amestecă bine cu 30 g de unt şi se păstrează la cald.
Untul rămas se încinge, se presară cu făină, se prepară un rântaş care se stinge cu supa de oase şi cu berea. Se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă feliile de păstârnac, feliile de lămâie, foaia de dafini şi pâinea zdrobită.
Se condimentează cu sare şi piper, după care se fierbe 10 minute. Carnea tocată se omogenizează cu ouăle, chiflele, înmuiate în prealabil şi bine stoarse.
Cu ceapa tăiată mărunt, se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se modelează chifteluţe mici care se fierb în apă. După 10 minute se scot şi se păstrează la cald.
Supa se strecoară, apoi se drege cu amidonul dizolvat în prealabil în apă rece. Zucchini se taie felii, se fierb câteva uninute, apoi se trag în unt, într-o tigaie.
La servire, lângă piureul de cartofi se pun feliile de zucchini, iar peste ele se distribuie perişoarele. Se stropesc apoi cu sosul preparat şi se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna!