Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande: Un Vin Emblematic din Pauillac, Bordeaux. Este unul dintre cele mai apreciate și respectate vinuri din lume. Cu o istorie care datează din secolul al XVII-lea, acest Château și-a câștigat o reputație globală datorită fineții și echilibrului său desăvârșit. Istoria și Tradiția Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande De-a […]
Perisoare cu unt
PrinteazaPerisoare cu unt din: carne tocata, boia, piper, unt, patrunjel, marar, lamaie, ulei, rosie, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de vită
- piper
- boia
- 50 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- sare
- 1 chiflă
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri ulei
- 1 roşie
Mod de preparare:
Carnea tocată se condimentează cu sare, piper, se omogenizează bine şi se lasă deoparte în frigider, 15 minute.
Untul se freacă spumă, se amestecă apoi cu pătrunjelul şi jumătate din mărar, tocate mărunt, apoi se pune la rece.
Chifla se înmoaie în lapte rece, se stoarce, se amestecă bine cu gălbenuşurile, apoi se adaugă carnea tocată.
Din compoziţia obţinută se modelează 8 chiftele, care se prăjesc în ulei încins.
Se aşază apoi pe un platou, se crestează deasupra şi se umplu cu untul condimentat.
Perişoarele se servesc calde, ornate cu mărarul rămas şi garnisite cu roşia tăiată felii.
Ca garnitură, se poate servi salată de cartofi cu castraveţi.
Pofta buna!
Sambuca and Coke – este un cocktail simplu, dar plin de personalitate, care combină aroma distinctă a Sambucăi cu dulceața clasică a Coca-Cola. Ingrediente 50 ml Sambuca 150 ml Coca-Cola Gheață, după preferință 1 felie de lămâie sau lime (opțional, pentru decor) Mod de Preparare Începe prin a alege un pahar înalt, cum […]