Perisoare cu varza de Bruxelles si orez
PrinteazaPerisoare cu varza de Bruxelles si orez din: carne de vită, orez, paine, varză de Bruxelles, unt, sare.
- 150 g carne de vită
- 15 g orez
- 1/2 felie pâine
- 150 g varză de Bruxelles
- 15 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se dă carnea prin maşină de două ori, împreună cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă. Se sărează, apoi se amestecă cu orezul spălat până se omogenizează.
Se formează perişoarele de mărimea unei nuci mici şi se pun să fiarbă în atâta apă clocotită cât să le acopere.
Se lasă să fiarbă încet, până când sunt bine pătrunse. Varza de Bruxelles se curăţă, se spală şi se fierbe. Se scurge şi se pune peste perişoare.
Se adaugă untul deasupra şi se lasă să scadă.
Pofta buna!