Perisoare de vita fierte cu sos alb de lapte

Printeaza

Perisoare de vita fierte cu sos alb de lapte din: carne de vită fără os, pâine albă, lapte, unt, făină.

Perisoare de vita fierte cu sos alb de lapte

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de vită fără os
  • 270 g pâine albă
  • 330 ml lapte
  • 70 g unt
  • 50 g făină

Mod de preparare:

Se pune mai întâi carnea la fiert în apă clocotită. Când este bine fiartă, se trece prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înrpuiată.

Se frământă apoi bina şi se porţionează în perişoare. Acestea se pun la înăbuşit în supa în care a fiert carnea.

Se dizolvă faina în puţin lapte fiert şi răcit şi apoi se toarnă în laptele clocotit, amestecând mereu, tot timpul fierberii.

Daca aste necesar, se subţiază cu supă. Se continuă fierberea încă 10-15 minute; între timp, se adaugă şi untul crud. Sosul se toarnă peste perişoare numai când se servesc în farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.