Perisoare de vita cu linte
PrinteazaPerisoare de vita cu linte din: carne de vita, verdeata, parmezan, ou, faina, pesmet, usturoi, sare, piper, linte rosie, morcov, radacina de telina, ceapa, usturoi, rosii decojite, cimbru, rozmarin, unt, ulei, sare, piper.
- 500 g carne de vita tocata
- 2 lingurite verdeata tocata
- 3 linguri parmezan ras
- 2 ou
- 2 linguri faina
- 50 g pesmet
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- 400 g linte rosie
- 1 morcov
- 1 radacina de telina
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 200 g rosii decojite
- 2 fire cimbru
- 2 fire rozmarin
- 50 g unt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă împreună cu restul de ingrediente şi se lasă la frigider cca 30 min.
Se modelează apoi biluţe. Se curăţă morcovul, ţelina şi ceapa; se taie mărunt.
Se prăjesc toate în ulei încins. Se adaugă usturoi pisat, roşiile decojite tăiate bucăţi şi 1 l de apă, apoi se presară şi verdeaţa tocată, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Apoi se adaugă lintea şi chifteluţele şi se fierbe.
Eventual se mai adaugă apă sau se lasă să se evapore, în caz de exces, înainte de servire se adaugă la linte câteva picături de ulei de măsline şi unt.
Se serveşte cu parmezan ras şi verdeaţă proaspătă.
Perisoare de vita cu linte
Pofta buna!