Perişoare de vită cu sos de smântână
PrinteazaO reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare.
- 1,200 kg carne de vită
- 80 g pâine albă
- 80 g făină
- 800 ml lapte
- 70 g smântână
- 50 g unt
- câteva fire de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Puneţi pâinea la înmuiat în apă. Spălaţi carnea, o fierbeţi, iar când s-a răcit o tocaţi. Amestecaţi carnea cu pâinea stoarsă şi formaţi perişoare, pe care le treceţi prin făină şi le fierbeţi în supa de carne.
Fierbeţi 2/3 din cantitatea de lapte. Dizolvaţi făina în laptele rece rămas şi îl turnaţi în laptele clocotit, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.
Fierbeţi sosul timp de 15 minute, la foc mic. Stingeţi focul, adăugaţi smântâna, untul şi sare după gust şi omogenizaţi.
Scoateţi perişoarele cu o paletă, pe un platou şi turnaţi peste ele sosul cald, în momentul servirii. Decoraţi platoul cu frunze de pătrunjel.
Perişoare de vită cu sos de smântână
Pofta buna!