Pâine de Dovlecel: Deliciu Aromat și Sănătos din: dovlecel, faina, zahar, ulei vegetal, oua, nucsoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Este o rețetă clasică, dar mereu surprinzătoare, care îmbină savoarea bogată a dovlecelului cu aromele calde de nucșoară și scorțișoară. Aceasta nu este doar o pâine delicioasă, ci și o modalitate excelentă de […]
Perişoare de viţel în sos alb
PrinteazaPerisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel.
Ingrediente:
- 250 g carne tocată de viţel
- 2 ouă
- sare
- piper
pentru sos:
- 200 ml vin alb
- 150 g margarina
- 5 linguri faină albă
- 200 ml supă concentrată de pui
pentru decor:
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pune într-un castron carnea tocată, ouăle, sare şi piper. Amestecă ingredientele bine şi modelează cu mâinile ude perişoarele, apoi aşază-le într-o tavă.
Topeşte margarina într-o crăticioară şi, amestecând încontinuu, adaugă faina, supa şi vinul.
Lasă compoziţia să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând încontinuu. Toarnă sosul peste perişoare şi dă-le circa 20 de minute la cuptor, la 180° C.
Decorează perişoarele cu pătrunjel tocat şi serveşte-le ca fel unic, cu garnitură de orez sau de legume fierte, după gust.
Perişoare de viţel în sos alb
Pofta buna!
Pappardelle cu Scoici și Pesto
Pappardelle cu Scoici și Pesto din: pappardelle, scoici, pesto de busuioc, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, frunze de busuioc. Când eleganța întâlnește simplitatea în bucătăria italiană, rezultatul este adesea o capodoperă culinară. Pappardelle cu scoici și pesto este exact asta: un fel de mâncare rafinat care îmbină textura mătăsoasă a pastelor […]