Pernute cu carne tocata
PrinteazaPernute cu carne tocata din: foietaj, carne tocata, ou, ceapa, ulei, mac, susan, sare, piper.
- 400 g foietaj
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1 gălbenuş pentru uns foietajul
- mac
- susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi foietajul la dezghetat. Intre timp, pregăteşti umplutura.
Toci ceapa mărunt, după care o căleşti în ulei încins. Adaugi carnea tocată şi laşi pe foc până scade zeama lăsată de aceasta. O dai să se răcească, adaugi oul bătut, condimentezi cu sare, piper şi omogenizezi.
Intinzi cu sucitorul foaia de aluat dezgheţată, să nu fie prea groasă, tai pătrăţele mici, le umpli pe jumătate cu amestecul de carne, iar cealaltă jumătate de aluat o pliezi peste carne. Apeşi bine pe margini, ca să se lipească.
Ungi perniţele cu gălbenuş bătut şi le presari cu mac şi susan. Le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute, până se rumenesc frumos.
Pernute cu carne tocata
Pofta buna!