Pernuţe cu legume

Printeaza

O reteta de pernute cu legume din: faina, apa, ulei de masline, drojdie, dovlecel, ardei capia, fenicul, ardei gras, zahar tos, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, sos de rosii dulce si varza rosie.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 260 ml apă
  • două linguri de ulei de măsline
  • 20 g drojdie
  • un dovle­cel
  • un ardei capia
  • o bucată de fenicul
  • un ardei gras
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • sos de roşii dulce
  • varză roşie

 

Mod de preparare:

Dovlecelul, ardeiul capia, ardeiul gras şi feniculul se taie cubuleţe, se pun la călit în patru linguri de ulei încins, apoi într-o strecurătoare. Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se adaugă zahărul tos şi fă¬ină cât să rezulte un aluat. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald 15 minute.

Se amestecă bine cu două linguri de ulei, jumătate de linguriţă de sare, restul de făină şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se lasă să crească 30 de minute la loc cald, se întinde o foaie subţire şi se taie cercuri cu o cană.

Legumele călite se amestecă bine cu pătrunjel tocat, se pun în mijlocul a jumătate din cantitatea de cercuri, se ung marginile cu apă şi se aşază deasupra restul cercurilor. Se pun într-o tavă de brioşe unsă cu ulei, se coc la foc potrivit 25-30 de minute şi se scot pe un grătar de bucătărie.

Pernuţe cu legume

Pernuţe cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.