Pesmeciori din albuş
Printeaza
- 70 g unt topit
- 150 g zahăr pudră
- 1 praf vanilie
- 7 albuşuri bătute spumă
- 3-4 linguri zahăr vanilat
- 150 g făină
- unt pentru formă
Mod de preparare:
Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec căptuşită cu hîrtie unsă cu unt şi se coace la foc potrivit. Se încearcă dacă este gata cu paiul.
Se scoate din formăşi se lasă pînă a doua zi, cînd se taie felii cît se poate de subţiri (ceva maisubţiri decît un centimetru) cu un cuţit bine ascuţit. Fiecare felie se taie în 4-5 bucăţi.
Cînd se termină această operaţie, se pun toate bucăţelele într-o tavă mare, care se dă la cuptor pentru ca bucăţelele să se rumenească puţin.
Cînd sînt gata rumenite, se tăvălesc în zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!