Pesmeciori pentru ceai
PrinteazaPesmeciori pentru ceai din: unt, zahar pudra, faina, oua, stafide, rom.
- 125 g unt proaspăt
- 125 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 2 ouă
- 100 g stafide mici
- 2 linguri rom
- unt şi făină pentru formă
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou.
Se unge o tavă de copt cu unt, se presară cu făinăşi se pune la îndemînă. Se ia o linguriţă, se moaie în apăşi se umple pe jumătate cu compoziţia pregătită, aşezînd-o pe tavă.
Se procedează astfel, aşezînd gogoloaşele nu la mare distanţă unul de altul. Se coc la foc potrivit.
Nu trebuie lăsaţi să se rumenească, iar cînd se scot din tavă, se foloseşte un cuţit.
Pofta buna!