Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit […]
Pesmeti ardelenesti
PrinteazaPesmeti ardelenesti din: faina, zahar, lapte, rom, drojdie, anason, unt.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 80 g zahăr
- 165 g lapte
- rom
- 2 ouă
- 10 g drojdie
- 30 g anason
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Facem un aluat din puţină făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale.
Amestecăm împreună laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenuşurile bătute bine cu albuşul. Amestecăm această compoziţie cu aluatul, adăugăm făina şi frămîntăm ca pe pîine.
Cînd aluatul este aproape gata, adăugăm anasonul ţinut în apă.
Ungem cu unt o formă de tablă groasă şi punem în ea aluatul să crească pînă ce forma rămîne de un deget goală.
Ungem aluatul pe deasupra cu ou şi îl dăm la cuptor.
Cînd este copt, scoatem cozonacul şi îl lăsăsm pînă a doua zi. Tăiem felii şi le prăjim în tavă la cuptor.
Aşteptăm să se răcească puţin feliile şi le batem în zahăr vanilat cînd se răcesc, aşezăm pesmetii într-o cutie de tablă.
Pofta buna!
Pesmeţi albi cu migdale Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia […]
Pofta buna!