Pesmeti ardelenesti

Printeaza

Pesmeti ardelenesti din: faina, zahar, lapte, rom, drojdie, anason, unt.

 

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 80 g zahăr
  • 165 g lapte
  • rom
  • 2 ouă
  • 10 g drojdie
  • 30 g anason
  • 50 g unt topit

 

Mod de preparare:

Facem un aluat din puţină făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale.

Amestecăm împreună laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenu­şurile bătute bine cu albuşul. Amestecăm această compoziţie cu aluatul, adăugăm făina şi frămîntăm ca pe pîine.

Cînd aluatul este aproape gata, adăugăm anasonul ţinut în apă.

Ungem cu unt o for­mă de tablă groasă şi punem în ea alua­tul să crească pînă ce forma rămîne de un deget goală.

Ungem aluatul pe deasu­pra cu ou şi îl dăm la cuptor.

Cînd este copt, scoatem cozonacul şi îl lăsăsm pînă a doua zi. Tăiem felii şi le prăjim în tavă la cuptor.

Aşteptăm să se răcească puţin feliile şi le batem în zahăr vanilat cînd se ră­cesc, aşezăm pesmetii într-o cutie de tablă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Pesmeţi englezeşti

Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit […]

Pesmeţi albi cu migdale

Pesmeţi albi cu migdale Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.