Pesmeti cu migdale
PrinteazaPesmeti cu migdale din: oua, zahar, faina, unt, lamaie, migdale.
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 200 g făină
- 160 g unt
- sare
- răzătură de lămâie
- 200 g migdale tocate
Mod de preparare:
Procedăm ca la toate aluaturile cu unt: înmuiem untul pe baie de abur, frecăm 2-3 min cu lingura de lemn pentru omogenizare, adăugăm zahărul câte puţin ca să se topească repede, încorporăm gălbenuşurile pe rând şi punem răzătură de lămâie şi puţină sare.
Crema aceasta primeşte faina în ploaie şi albuşurile bătute spumă tare. Omogenizăm şi adăugăm modale tocate. Intindem foaie subţire în tavă, coacem la 180°C timp de 20-25 min.
Tăiem forme lungi când s-a răcit.
Pofta buna!