Pesmeţi cu smantana

Printeaza

Pesmeţi cu smantana

Ingrediente:Pesmeţi cu smantana

  • 3/4 pahar zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 ouă întregi
  • 1/2 linguriţă bi­carbonat
  • 1 pahar smîntînă
  • 1/2 pahar unt sau untură
  • vanilie
  • făină cît cuprinde

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna o cocă mai mult moale decît tare.

Se lasă să se odihnească 10-15 min, apoi se întinde cu vergeaua o foaie de aproape 1 cm.

Se taie diferite forme, fie cu forme speciale, fie cu paharul, se aşază pe tavăşi se coc la foc potrivit pînă ce se rumenesc foarte uşor.

Aceşti pesmeţi sînt mai fragezi după 2-3 zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.