Pesmeţi cu smantana
PrinteazaPesmeţi cu smantana
- 3/4 pahar zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 2 ouă întregi
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 pahar smîntînă
- 1/2 pahar unt sau untură
- vanilie
- făină cît cuprinde
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna o cocă mai mult moale decît tare.
Se lasă să se odihnească 10-15 min, apoi se întinde cu vergeaua o foaie de aproape 1 cm.
Se taie diferite forme, fie cu forme speciale, fie cu paharul, se aşază pe tavăşi se coc la foc potrivit pînă ce se rumenesc foarte uşor.
Aceşti pesmeţi sînt mai fragezi după 2-3 zile.
Pofta buna!