Pesmeti de Nurenberg

Printeaza

Pesmeti de Nurenberg

Ingrediente:Pesmeti de Nurenberg

  • 250 g zahăr
  • 250 g miere
  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g nuci
  • 1 linguriţă rasă cuişoare
  • 1 linguriţă rasă scorţişoară
  • 2 linguriţe bicarbonat

 

 

Mod de preparare:

Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, nuci sau migdale măcinate, cuişoare pisate, scorţişoară şi bicarbonat proaspăt cernut.

Se frământă bine. Se lasă aluatul să se odihnească cel puţin două ore. Se întinde o foaie potrivit de subţire, se taie diferite forme, care se coc în tavă unsă cu unt şi presărată cu făină.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.