Pesmeţi englezeşti
Printeaza
- 2 ouă
- 1/2 baton vanilie
- 250 gh zahăr pudră
- 1/2 pahar lapte sau smîntînă
- 15 g praf amoniac
- făină cît cuprinde
Mod de preparare:
Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul.
Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de tare. Se adună în formă de minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea 4-5 ore.
Se împarte în douăşi se întinde pe rînd cîte o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie cu paharul sau cu forme diferite de pesmeciori.
Se aşază într-o tavă de copt călduţă. Se coc la foc potrivit. Aceşti pesmeţi se păstrează timp îndelungat.
Pofta buna!