Pesmeţi englezeşti

Printeaza

 

Ingrediente:Pesmeţi englezeşti

  • 2 ouă
  • 1/2 baton vanilie
  • 250 gh zahăr pudră
  • 1/2 pahar lapte sau smîntînă
  • 15 g praf amoniac
  • făină cît cuprinde

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul.

Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de tare. Se adună în formă de minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea 4-5 ore.

Se împarte în douăşi se întinde pe rînd cîte o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie cu paharul sau cu forme dife­rite de pesmeciori.

Se aşază într-o tavă de copt călduţă. Se coc la foc potrivit. Aceşti pesmeţi se păstrează timp îndelungat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.