Peste afumat cu cartofi
PrinteazaPeste afumat cu cartofi din: crap, cartofi, usturoi, sare, ulei, otet, lamaie, patrunjel verde.
- 1-2 crapi mici, uscati si afumati
- cateva cartofi
- 1 capatana de usturoi
- sare
- 50-70 ml ulei
- 1 lingurita otet
- 1/2 lamaie
- cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Pui apă să fiarbă, apoi scufunzi pentru câteva secunde peştele uscat, atât cât să poţi să-i îndepărtezi pielea cu solzi.
Porţionezi peştele şi îl fierbi împreună cu cartofii, pe care îi cureţi şi îi poţi lăsa întregi, tăiaţi în rondele groase sau în cuburi mai mari, după preferinţă. Laşi cartofii să fiarbă până se înmoaie.
Scoţi peştele pe o farfurie şi scurgi cartofii fierţi, păstrând pentru mujdei o ceşcuţă de apă în care au fiert.
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl freci cu puţină sare, după care torni câte puţin ulei şi amesteci energic, până se încorporează fiecare cantitate.
Vei obţine o pastă legată, asemănătoare maionezei, pe care o diluezi cu oţetul şi câteva linguri din zeama în care au fiert peştele şi cartofii, în acest sos, poţi adăuga şi hrean ras.
Serveşti peştele alături de cartofii fierţi şi un bol cu mujdei.
Peste afumat cu cartofi
Pofta buna!