Peste afumat cu legume si ou

Printeaza

Peste afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry, usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si lamaie.

Ingrediente:Peste_afumat_cu_legume_si_ou

  • 300 g orez tip basmati
  • 1 ceapa mare, rondele
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sofran
  • 2 linguri pasta de curry
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 750 ml concentrat vegetal fierbinte
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 125 g peste afumat, rupt bucatele
  • 1 legatura patrunjel proaspat, tocat
  • 120 g mazare congelata
  • sferturi de lamaie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune orezul într-un castron şi clateşte-l sub jet de apă rece circa 1 min până ce apa rămâne limpede. Acoperă orezul cu apă rece şi lasă-l să stea cam 10 min, apoi scurge-l. Intre timp, căleşte într-o tigaie ceapa cu uleiul timp de 5 min, la foc mic.

Adaugă şofran, pasta de curry şi us­turoiul şi căleşte 1 min. Adaugă orezul scurs şi amestecă, atât cât să fie acope­rit Toarnă supa concentrată fierbinte, lasă să dea în clocot, redu flacăra, aco­peră şi fierbe la foc mic 8-10 min. Opreş­te focul şi lasă să stea cu capacul pus.

Intre timp, pune ouăle într-o cratiţă plină cu apă rece şi lasă să dea în clocot. Fierbe-le timp de 5 min, apoi ţine-le sub jet de apă rece. Curăţă-le şi taie-le sferturi. Adaugă peştele, pătrunjelul şi mazărea; amestecă. Serveşte cu sferturi de lămâie stoarse deasupra.

Peste afumat cu legume si ou

Peste_afumat_cu_legume_si_ou

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. as manca peste in fiecare zi 🙂

  2. Fuaaaaa, ce combinatie tare, peste afumat cu legume

  3. Imi place pestele afumat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.