Peste afumat cu legume si ou
PrinteazaPeste afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry, usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si lamaie.
- 300 g orez tip basmati
- 1 ceapa mare, rondele
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita sofran
- 2 linguri pasta de curry
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 750 ml concentrat vegetal fierbinte
- 4 oua, la temperatura camerei
- 125 g peste afumat, rupt bucatele
- 1 legatura patrunjel proaspat, tocat
- 120 g mazare congelata
- sferturi de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Pune orezul într-un castron şi clateşte-l sub jet de apă rece circa 1 min până ce apa rămâne limpede. Acoperă orezul cu apă rece şi lasă-l să stea cam 10 min, apoi scurge-l. Intre timp, căleşte într-o tigaie ceapa cu uleiul timp de 5 min, la foc mic.
Adaugă şofran, pasta de curry şi usturoiul şi căleşte 1 min. Adaugă orezul scurs şi amestecă, atât cât să fie acoperit Toarnă supa concentrată fierbinte, lasă să dea în clocot, redu flacăra, acoperă şi fierbe la foc mic 8-10 min. Opreşte focul şi lasă să stea cu capacul pus.
Intre timp, pune ouăle într-o cratiţă plină cu apă rece şi lasă să dea în clocot. Fierbe-le timp de 5 min, apoi ţine-le sub jet de apă rece. Curăţă-le şi taie-le sferturi. Adaugă peştele, pătrunjelul şi mazărea; amestecă. Serveşte cu sferturi de lămâie stoarse deasupra.
Peste afumat cu legume si ou
Pofta buna!
as manca peste in fiecare zi 🙂
Fuaaaaa, ce combinatie tare, peste afumat cu legume
Imi place pestele afumat!
Hmmmmmm