Peşte afumat cu salată
PrinteazaPeşte afumat cu salată
Ingrediente:
- 4 fileuri peşte afumat
- două borcane de ciuperci murate
- 400 g mazăre
- un gălbenuş crud
- un gălbenuş fiert
- suc de lămâie
- apă
- muştar
- o ceapă albă mică
- ulei
- doi căţei de usturoi
- sare, piper
- capere
- castraveţi muraţi
Preparare:
Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o linguriţă de muştar şi se mixează până când devin ca o pastă. Se toarnă ulei treptat, mixând încontinuu, ca să nu se taie maioneza.
Se adaugă o lingură de suc de lămâie, două linguri de apă, apoi se mixează timp de două minute. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum 15 minute.
Mazărea se spală, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare să se răcească. Ciupercile se scot din borcane, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Se taie în bucăţele, se amestecă bine cu mazărea, ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, maioneza după gust, sarea şi piperul
Se servesc alături de peştele afumat, curăţat de oase şi tăiat în bucăţele.
Peşte afumat cu salată
Pofta buna!
Imi place pestele, mai ales cel afumat.