Peşte afumat cu sos de hrean
PrinteazaPeşte afumat cu sos de hrean
Ingrediente:
- două pachete de sardine afumate
- 25 g unt
- hrean
- 15 g făină
- 100 ml smântână
- 150 ml apă
- oţet
- amesteec de salate
- sare
- dafin
- piper boabe
- 5 boabe de muştar
- 25 g nucă
- capere
- 50 g măsline feliate
- usturoi
- tarhon
- pătrunjel
- o lămâie
- ulei
Preparare:
Apa se omogemizează împreună cu făina, untul, hreanul ras amestecat cu o lingură de oţet, smântână şi puţină sare.
Se adaugă frunza de dafin, boabele de piper şi boabele de muştar, se amestecă împreună cu o lingură şi se pune la fiert la foc mic.
Se fierbe 10-15 minute, se scoate frunza die dafin şi se trece prin streccurătoare.
Pătrunjelul se spală, se scurge de apă, se toacă mărunt, se presară peste sos şi se amestecă.
Peştele se stropeşte cu suc de lămâie şi se lasă să stea la rece zece minute. Amestecul de salată se spală, se scurge de apă şi se pune într-un castron.
Se adaugă miezurile de nucă, o lingură de capere, măslinele feliate şi uleiul de măsline. Se amestecă şi se se serveşte alături de peştele afumat şi de sosul de hrean.
Sosul se mai poate prepara si cu usturoi si tarhon proaspat tocat.
Peşte afumat cu sos de hrean
Pofta buna!