Peste afumat cu sos ragut
PrinteazaPeste afumat cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, faina, rosii, morcovi, sare, unt.
- 400 g peşte afumat
- 1 praz
- 2 cepe
- 1 lingură de făină
- 3 morcovi
- unt
- 4 roşii
- 1/8 l supă de găină
- sare
- zeamă de lămâie
- sos Worcestershire
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie bucăţele. Prazul se taie în fâşii subţiri şi totul se lasă la înăbuşit în unt cca. 5 minute. Se adaugă făina şi roşiile decojite, tăiate bucăţele.
Se toarnă apoi supa şi se lasă din nou la fiert la foc mic cca. 5 minute. Intre timp peştele afumat se dezosează şi se taie în bucăţi potrivite.
Peştele se pune în sosul ragut şi se condimentează cu sare, sos Worcestershire şi zeamă de lămâie.
Pofta buna!