Peste afumat cu legume

Printeaza

Peste afumat cu legume din: peste afumat, orez, mazare, fasole verde, porumb, morcovi, ceapa, lamaie, unt, sare, patrunjel, sfecla rosie.

Ingrediente:

  • 500 g peşte afumat
  • 300 g orez
  • 200 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • 150 g boabe de porumb din conservă
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • o lămâie
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • salată de sfeclă roşie

 

Mod de preparare:

Peste afumat cu legume: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici şi se pune la fiert, împreună cu mazărea şi o lingură de sare.

Când s-au fiert, se scot din apă şi se pun într-o strecurătoare. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă cubuleţe.

Se încinge untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă morcovii şi se călesc cinci minute. Se pune orezul spălat în apă rece, sare şi piper după gust.

Se toamă apă cât să depăşească orezul cu două degete şi se lasă să fiarbă.

După douăzeci de minute se adaugă legumele fierte şi boa­bele de porumb. Se mai adaugă sare şi piper dacă este nevoie, se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

Peştele afumat se curăţă de oase, se taie în bucăţi mai mici, se stropeşte cu suc de lămâie şi se pune deasupra orezului.

Se serveşte alături de o salată de sfeclă roşie cu pătrunjel.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.