Peste afumat cu linte si ceapa
PrinteazaPeste afumat cu linte si ceapa din: linte, rosii cherry, ceapa verde, usturoi, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat.
Ingrediente:
- 4 fileuri de macrou afumat
- 250 g linte
- 200 g roşii cherry
- două legături ceapă verde
- doi căţei de usturoi
- un ardei capia
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano uscat
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat cu o zi înainte, se spală, se fierbe în apă cu sare.
Ceapa verde se taie rondele subţiri.
Se pune la călit în uleiul încins împreună cu usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt şi ardeiul capia cubuleţe.
Când ceapa şi ardeiul s-au înmuiat puţin se adaugă lintea scursă, sare şi piper.
Se călesc cinci minute, se adaugă roşiile cherry şi puţin oregano. Când se înmoaie roşiile, se toarnă pe un platou şi se aşază deasupra fileurile de macrou.
Pofta buna!