Peşte afumat cu piure de năut

Printeaza

Peşte afumat cu piure de năut din: peste afumat, naut, iaurt, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper, morcovi, telina, praz, smantana.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte afumat
  • două conserve de năut
  • 125 ml iaurt
  • 3 cartofi
  • 3 căţei de ustu roi
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • doi rmorcovi
  • o ţelină
  • un fir de praz
  • smântână

 

Preparare Peşte afumat cu piure de năut:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în apă cu sare, se scot cu o spumiera şi se pasează. Se amestecă împreună cu iaurtul, sarea şi piperul. Năutul se scurge de apă, se pasează şi se pune peste cartofi.

Prazul tăiat mărunt şi usturoiul se călesc în puţin ulei şi se pun peste celelalte legume.

Se adaugă sare şi piper dacă mai este nevoie, două linguri de suc de lămâie şi se mixează totul până când rezultă o pastă groasă.

Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă împreună cu sare, piper, ulei şi suc de lămâie.

Se serveşte totul presărat cu verdeaţă tocată, alături de fileurile de peşte stropite cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.