Peste afumat cu porumb si mazare

Printeaza

Peste afumat cu porumb si mazare din: orez, porumb, mazare, ardei gras, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri peşte afumat
  • 100 g orez
  • 100 g porumb din con­servă
  • 100 g mazăre
  • un morcov
  • un ardei gras
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa cu usturoiul şi cu morcovul, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă orezul spălat şi scurs de apă.

Se căleşte două minute şi se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete şi mazărea.

Se condimentează, se lasă să fiarbă până ce orezul este gata, se adaugă porumbul, pătrunjelul tocat şi se ia de pe foc.

Se pune peştele afumat pe farfurie, iar deasupra legumele.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.