Peste afumat cu salata si seminte de mustar

Printeaza

Peste afumat cu salata si seminte de mustar din: peste afumat cu cartofi, ceapa rosie, miez de nuca, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, ulei otet si seminte de mustar.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi peşte afumat
  • 6 cartofi
  • o ceapă roşie
  • 100 g miez de nucă
  • 4 fire de cimbru
  • o legătură ceapă verde
  • două fire de usturoi verde
  • salată verde
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 50 ml oţet
  • o lingură de seminţe de muştar

 

Mod de preparare:

Peste afumat cu salata si seminte de mustar: Cartofii se spală, se fierb cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.

Se spală, se taie rondele subţiri sau cuburi şi se pun într-un catron. Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se taie rondele şi se pune peste cartofi.

Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste cartofi. Salata verde se spală, se taie fâşii şi se presară peste ingredientele din castron.

Intr-un bol se pun seminţele de muştar, uleiul de floa- rea-soarelui şi oţetul. Se adaugă o linguriţă de cimbru, sare şi piper după gust. Se pasează cu un blender până rezultă un sos omogen, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 15 minute.

Se amestecă ingredientele din castron, se împart pe platouri împreună cu bucăţile de peşte şi se toarnă deasupra sosul.

Se servesc imediat, presărate cu miezurile de nucă tocate.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.