Peste al forno

Printeaza

Există mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno.

Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri.

Uneori, peştele se acoperă cu un strat de pesmet asezonat cu usturoi, pătrunjel şi boia, alteori este doar garnisit cu câţiva căţei întregi de usturoi, rondele de ceapă şi felii de lămâie.

In Mediterană, se pescuiesc mai multe specii de plâticâ. Pentru prepararea acestui fel de mâncare se recomandă plătica roşie, cunoscută vorbitorilor de limbă spaniolă sub denumirea de besugo.

De altfel, plătica la cuptor se serveşte de multă vreme în mod tradiţional la cina din Ajunul Crăciunului. Un alt membru al acestei nobile familii de peşte este plătica cu cap auriu, sau dorada.

Plătica neagră sau chopa este, de asemenea, foarte bună la cuptor. Carnea celorlalte feluri de plătică este prea delicată pentru a suporta acest tratament.

O variantă mai festivă a acestui fel de mâncare se poate prepara aşezând stratul de cartofi deasupra peştelui, astfel încât acesta să arate foarte elegant, de parcă ar fi îmbrăcat în haine de sărbătoare.

 

Peste al forno

Peste al forno

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.