Peste alb cu salata
PrinteazaPeste alb cu salata din: file de peste, cimbru, usturoi, lamaie, ulei, rosii, dovlecel, ardei, vanata, sare, piper.
- 2 bucăţi fileuri de peşte alb cu piele
- puţin cimbru
- 2 căţei usturoi
- o lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru garnitură:
- 2 roşii
- un dovlecel
- o vânătă
- un ardei
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2-3 linguri sos de roşii
Mod de preparare:
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu cimbrul şi sucul de lămâie. Intr-un vas se pune peştele, se toarnă amestecul cu usturoi şi se unge.
Se lasă la frigider 30 de minute.
Se pune într-un vas de cuptor uns cu ulei şi se dă la cuptor pentru 10-15 minute.
Intre timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se sotează într-o tigaie cu ulei, sare şi piper. Se servesc alături de peşte, cu sos de roşii deasupra.
Peste alb cu salata
Pofta buna!