Peste alb fiert in sos de vin
PrinteazaPeste alb fiert in sos de vin din: peste, vin alb, ceapa, unt, sare, piper, unt, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie.
- 1 kg peşte (cod)
- 150 ml vin alb sec
- 1 ceapă
- 50 g unt
- sare
- piper
Pentru sos:
- 100 g unt
- 100 g făină
- 1 gălbenuş
- 200 g smântână
- zeama în care a fiert peştele
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoţi fileurile de peşte, le rulezi şi le fixezi, străpungându-le cu scobitori. Pui fileurile de peşte într-un vas împreună cu ceapa tăiată mărunt, cu unt şi vin. Fierbi peştele înăbuşit pe foc slab, timp de 15 minute.
Căleşti untul şi făina pentru sos, fără să le laşi să se rumenească, apoi le stingi cu smântână şi cu zeamă de peşte. Baţi amestecul cu un tel, să nu se formeze cocoloaşe şi laşi să mai fiarbă timp de 20 de minute.
Pasezi sosul printr-o sită fină, inoxidabilă, adaugi gălbenuşurile şi zeama de lămâie. Serveşti sosul în sosieră şi peştele alături.
Pofta buna!