Peşte alb cu legume înăbuşite

Printeaza

Peşte alb cu legume înăbuşite din: peste, ceapa rosie, rosie, ardei gras rosu, vin alb, lamai, patrunjel, ulei de masline, sare, piper si unt.

Ingrediente:

  • 500 g peste alb (salau, merluciu, pangasius)
  • 2 cepe rosii
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Peşte alb cu legume înăbuşite: Condimentează fileuriie cu sare şi piper. Toarnă peste ele puţin ulei de măsline şi zeama de la o lămâie. Incinge cuptorul. Unge o tavă/un vas de yena cu unt, aşază felii de lămâie.

Deasupra, aşază fileurile. Adaugă ceapa tăiată rondele, ardeiul felii şi roşia tăiată bucăţi măricele.

Pune boabe de piper negru şi alb. Stropeşte cu puţin ulei. Condimentează şi adaugă vinul. Dacă ai la îndemândă, pune câteva felii de portocală (dau un gust special).

Acoperă vasul cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 30 de minute.

Scoate folia şi lasă să se rumenească. Aşază peştele pe platou, iar lângă el, legumele din tavă, apoi decorează cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.