Peste alb rasol
PrinteazaPeste alb rasol din: lamaie, peste, uturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- ştiucă, şalău, somn — potrivit de mare
- 1 lămâie
- 1 căpăţănă de usturoi
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de aripioare, de cap şi de coadă, goliţi-1 şi spălaţi cu multă apă rece. Săraţi pe dinăuntru, lăsaţi să stea cu sarea pe el 30 min.
Puneţi la fiert într-o cratiţă cu gură largă 2 1 de apă şi când ajunge la punctul de fierbere puneţi peştele să fiarbă 20-25 min. încercaţi dacă a fiert bine, scoateţi pe un platou mare, trageţi pielea cu solzii de pe peşte, tăiaţi felii potrivit de groase şi turnaţi peste el un sos de usturoi.
Sosul de usturoi: zdrobiţi căţeii de usturoi într-un castron de porţelan. Turnaţi câte puţin ulei de măsline şi amestecaţi cu lingura de lemn ca la maioneza. Subţiaţi cu zeamă de lămâie, condimentaţi cu sare şi piper măcinat.
Serviţi peştele acoperit cu sos şi decorat cu verdeaţă tocată, lângă pâine proaspătă sau legume fierte şi vin alb.
Pofta buna!