Peste alb in sos de cocos
PrinteazaPeste alb in sos de cocos din: orez, supa de legume, vin de orez, ardei gras, praz, morcovi, suc de limeta, pangasius, usturoi, ardei iute, faina de orez, ulei, curcuma, coriandru, lapte de cocos, supa de pasare.
- 1,5 orez cu bob lung
- 700 ml supa de legume
- 1-2 linguri vin de orez
- 1 ardei rgas rosu
- 200 g praz
- 2 morcovi
peste si sos:
- sucul de la 1 limeta
- 4 fileuri de peste alb (pangasius)
- 2 catei de usturoi
- 1-2 ardei iuti
- 3 linguri faina de orez
- 4 linguri ulei
- curcuma
- 1 praf coriandru macinat
- 250 ml lapte de cocos
- 200 ml supa de pasare
Mod de preparare:
Orezul se aşază într-o oală; se acoperă cu 3 ceşti de supă. Se adaugă 1 praf de sare şi vinul de orez.
Se acoperă şi se lasă să dea în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc slab 10 min.
Se ia capacul şi se lasă să mai fiarbă până scade, apoi să se răcească aproape complet.
Se stropesc bucăţile de peşte cu suc de limette şi se dau la frigider 15-20 min.
Ardeiul gras se taie cuburi, prazul şi morcovii felii.
Se amestecă orezul cu legumele. Se taie 4 bucăţi mari de hârtie de copt; la mijlocul fiecăreia se aşază o porţie de orez şi se stropeşte cu supă.
Se închid bine pachetele şi se aşază într-o tavă. Se coc 15-17 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Peştele se pudrează cu făină de orez. Se prăjeşte la foc moale.
Se încinge restul de ulei şi se călesc usturoiul şi ardeiul iute tocate. Se presară curcuma şi se toarnă lapte de cocos şi supă.
Se fierbe descoperit 10 min. Apoi se ia de pe foc şi se adaugă suc de limette.
Se aşază peştele cu orez pe farfurii şi se acoperă cu sos.
Peste alb in sos de cocos
Pofta buna!